Integral Eye Movement Therapy

De verandering in een oogwenk

Gevoelssysteem

IEMT werkt direct met het gevoelssysteem. Vanuit een problematisch gevoel in het heden wordt d.m.v. vragen terug gespoord naar de kern van het probleem. Dit is het moment waarop iemand geleerd heeft zich zo te voelen of te zijn. Door op deze herinnering oogbewegingen toe te passen instrueer je het brein om breder te kijken, te denken en te voelen m.b.t. deze herinnering. Er ontstaat meer afstand, de herinnering wordt vager, en de emotionele lading verdwijnt.

PTSS

IEMT kent een post-traumatisch stress protocol dat zowel voor de begeleider als cliënt zeer prettig is, omdat de cliënt niets over de inhoud hoeft te vertellen. Er kan snel en effectief gewerkt worden met de gevoelens en beelden waar iemand last van heeft. De cliënt hoeft hierdoor niet de hele ervaring te herbeleven. Dit is zeker bij traumatische ervaringen prettig voor zowel cliënt als coach/therapeut.

Persoonlijke ontwikkeling

Er kan worden gewerkt op identiteitsniveau: identiteitsdelen die stil zijn blijven staan in ontwikkeling kunnen weer in ontwikkeling worden gebracht.

Er kan worden gewerkt met het zelfbeeld: overtuigingen als ‘ik ben niet goed genoeg,

Integral Eye Movement Therapy

Het is in te zetten voor:

  • stressreductie
  • verliesverwerking
  • preventie burn-out
  • angst en depressie
  • traumabehandeling, PTSS
  • persoonlijke ontwikkeling

 

Er wordt met de ogen bewogen om de gewenste verandering tot stand te brengen.

Demo van Andrew Austin

Sessie boeken? Neem contact op!